Jag heter Sandra Lidén och bor i  Rimforsa/Östergötland tillsammans med mina barn, hästar, hundar ❤️


För 20 år sedan köpte jag mina två första islandshästar, Tófa 1 år och Hjaltalin 3 år, Tófa blev grunden till min uppfödning och första fölet Lúfa föddes 2001. Lúfa fick Lilja som fick Loka som fick Lofti, Lótus och senast Ló. Sen har jag fått ett antal föl efter andra ston som kommit och gått, men det är ändå kul att behålla denna grundlinje och blanda in det som mest faller mig i smaken och ingår i mitt avelsmål.

Denna passion har blivit en livsstil för mig som jag har otroligt svårt att tänka mig leva utan. Så mycket som jag får tillbaka av dessa fantastiska individer!
❤️
Mitt avelsarbete med islandshästarna förutom kvalitet och hållbarhet, är att få fram sunda, ädla och uttrycksfulla avkommor med bra lynne, gångarter och talang för vidare avel och tävling. 


Just nu har jag en unghingst av egen uppfödning som jag tror kommer bli en fantastisk avels/ridhäst, och så ett litet gäng underbara ston, föl och unghästar. 

Mitt gårdsnamn har sedan 2001 varit Backgården, och från 2016 Kalvudden.


Mitt kennelnamn Nubbelunda är taget från platsen vi bodde innan Kalvudden, ett roligt och ovanligt namn som jag gärna behåller.

Jag är uppvuxen i ”valplådan” och har fått mycket erfarenhet naturligt därigenom.


Jag har avklarat Kennelklubbens alla uppfödarkurser och ser nu fram emot ett utvecklande avelsarbete.

sandra@kindahasten.se